Inpakken als thuiswerk, is een vrij oude maar nog steeds veel gebruikte vorm van thuiswerk. De naam verklapt eigenlijk zijn werking al. Bij deze manier van thuis werken is het de bedoeling dat je een product of voorwerp gaat inpakken. Dit kan inpakken zijn voor het verzenden via post of het echt inpakken van het product. Als thuiswerk inpakken is bijzonder leuk maar heeft net als ander werk, een aantal vereisten.

Wat heb ik nodig om als thuiswerk inpakken te kiezen?

Ten eerste is het belangrijkste wat je nodig hebt uiteraard een gezonde portie motivatie! Het vinden van werk gaat niet altijd vanzelf, dat is niet anders bij thuiswerk. Thuiswerk is een bekend concept langs twee kanten. Langs de werkgeverskant en langs de kant van de werkzoekende. Dat betekend dat er veel vraag is en ook heel veel aanbod. Kortom, je moet snel zijn als je aan het solliciteren bent.

Ten tweede is een bepaalde discipline ook vereist bij het uitvoeren van een job vanuit thuis. Wanneer je thuis moet werken is alles misschien een hoop flexibeler maar uiteindelijk moet het werk wel afzijn tegen de deadline en dat zonder fouten! Thuiswerken is al mooi maar maak het jezelf niet té mooi, zo kan een jonge samenwerking tussen jouw en je opdrachtgever vroegtijdig ten einde lopen.


Opslagruimte ter beschikking hebben

thuiswerk inpakwerkDe twee voorwaarden die hier boven omschreven staan, zijn geldig voor thuis werken in het algemeen. Deze moeten bij elke vorm van thuiswerk gerespecteerd worden. Tot slot zijn er, wanneer je als thuiswerker inpakken kiest, zijn er nog een aantal specifieke voorwaarden die soms gelden.

Zo is het hebben van een ruimte voor tijdelijke opslag soms een echte pré! Bij veel inpakwerk moeten er tot het einde van de week of maand pakketjes opgeslagen worden. Het goede nieuws is dat de verloning van deze jobs meestal aanzienlijk hoger zijn. Uiteraard is het ook wel een groot nadeel voor zij die geen opslagruimte ter beschikking hebben. Gelukkig zijn er ook kansen voor degene die als thuiswerk inpakken, maar geen ruimte hebben voor het opslaan van de pakketjes. Het is echter niet altijd nodig. Meestal staat dit duidelijk vermeld. Bij twijfel kan je altijd contact opnemen met de werkgever.

Hoeveel verdient het om thuis in te pakken?

Als thuiswerk inpakken kan voor een mooie extra of zelfs een volwaardig inkomen zorgen. De verloning is enorm variërend. Zo worden opdrachten waarbij veel opslagruimte vereist is, vaak meer betaald dan opdrachten met kleine producten en dus ook kleine dozen.

Thuis inpakken als bijverdienste

Inpakwerk kan een enorm rendabele manier zijn van het zorgen voor extra inkomsten. Gemiddeld verdient een actieve thuiswerker die voor inpakken koos, € 1920 – € 3840 extra per jaar. Onze schatting is gebaseerd op een 200 tal uren die gewerkt zijn. Dat komt dus neer op een 16-tal uren per maand.

Thuiswerk inpakken als vaste job

Als vaste job raden wij aan om toch ter plaatse te gaan werken op een bedrijf en niet te kiezen voor thuiswerk. Dit brengt in sommige gevallen veel meer op. Zeker wanneer er veel opslagruimte beschikbaar is op het bedrijf zelf. Als je wegens fysieke problemen of een andere reden toch verplicht bent thuis een inkomen te verzorgen, zijn er vele andere manieren van thuis werken die aangeraden kunnen worden.

Wil je toch per sé gaan inpakken? Dan kan je de schatting die wij hier boven gemaakt hebben uitvoeren met je eigen gewenste uren.

Inpakwerk vacatures vinden

Zoals al eerder besproken werd, worden thuiswerk vacatures veel (steeds meer) aangeboden, maar zijn ze ook enorm (steeds meer) gegeerd. We beginnen met zijn alle massaal het nut van thuiswerk inzien. Om deze reden is het moeilijk een lopende vacature te vinden.

Er zijn veel plaatsen waar je terecht kan voor het vinden van inpakwerk vacatures of thuiswerk vacatures in zijn totaliteit. Ook wij plaatsen regelmatig vacatures op onze website. Ge dus zeker eens een kijkje nemen als je op zoek bent naar thuiswerk! Is er geen meer die open staat? Registreer je dan zeker op onze nieuwsbrief. Er komen namelijk iedere week vacatures bij. Zo krijg je ze direct binnen!

Welke landen?

Zowel Belgen als Nederlanders zien het idee van thuis werken wel zitten. Doordat beide vaak op zoek zijn, ontstaan er veel misverstanden waarbij veel Nederlanders zich inschrijven voor Belgische vacatures en vise versa. Op het Thuiswerk Centrum worden voor inpakwerk zowel vacatures voor België gepost, als voor Nederland. In sommige gevallen kunnen beide nationaliteiten zelfs meedoen. In vele gevallen is dit echter niet zo omdat er transport bij inpakwerk betrokken is. Kijk daarom eens goed in de vacature. Als het nergens vermeld staat kan je gewoon solliciteren en later nog eens verder informeren bij de werkgever.