Thuiswerk Bespaart Energie

Thuiswerk zorgt voor meer energie!

Post Series: Werken in de toekomst
  • 1.Thuiswerk zorgt voor meer energie!

Steeds meer personen beginnen er in te geloven, in thuiswerk. Heel terecht ook. Vroeger werd thuiswerk vaak nog bestempeld als een fabeltje. Dat komt doordat van huis uit werken zelden in een goed daglicht geplaatst werd. Het gevolg daarvan was weinig aanbod. Vaak leek het alsof thuis werken helemaal niet gebeurde, terwijl er gewoon weinig aanbod was. Ondertussen zitten we in een andere tijd. Thuiswerk werkt steeds beter en is een manier van werken die de toekomst zal veroveren! Maar waarom?


Tijden veranderen samen met onze visie op thuiswerk

Zoals in de inleiding vermeld moesten vroeger niet veel mensen van thuiswerk weten. Vooral de werkgevers niet. ‘Werkt mijn personeel wel écht als ze thuis zitten?’ en ‘Is dat wel constructief, zijn ze productief als ze thuis zitten?’ Doordat dit zo weinig toegepast werd, hadden ook werknemers eerder het idee dat van huis uit werken niet kon. Gelukkig veranderen tijden. We mogen blij zijn dat de veranderde tijden ons een beter zicht op thuis werken geschonken hebben. Een aantal mythes over deze speciale manier van werken zijn ontkracht en een aantal bevestigd. Eindelijk beginnen de pluspunten en de handige kantjes naar boven te komen. Dit effect zal alleen maar blijven verstevigd worden. Terecht ook. Vanuit huis werken is dé werkmethode voor de toekomst!

Meer energie voor het échte werk overhouden

Eén van de voornaamste redenen waarom dit het werk van de toekomst is, is de energie die het bespaart. Dan hebben we het niet persé over de verwarming, elektriciteit en water die op het kantoor gebruikt worden en ineens overbodig worden. Het gaat ook niet over de auto die niet meer gebruikt moet worden om naar het werk te rijden. Wat natuurlijk nog een aantal gigantische voordelen zijn. De toekomst heeft het namelijk nodig dat er niet meer iedere werkdag een ochtend- en avondspits is.


Maar bon, het gaat nu enkel en alleen over de energie van de werknemer. Heel die ochtendroutine vergt ook veel energie van een mens. De stress van op tijd op het werk te geraken. Snel aankleden, zien dat je op tijd ontbeten hebt, parkeerplaats vinden. Al deze inspanningen vragen behoorlijk wat energie van een mens. Energie die gespaard kan worden en in het effectieve werk gestoken kan worden! Stel je voor: in plaats van een file vol verkeersagressie, lig je iets langer in bed. In plaats van snel een koffiekoek in je mond te proppen, neem je even de tijd om gezond te eten. Dit zijn nog maar een paar voorbeelden van situaties waarin thuiswerk kan zorgen voor meer energie tijdens het werken.